Eker yelkende Avrupa’ya açılıyor

Ahmet Eker ve ekibi, 2015 Audi Sailing Serie yelken yarışlarına hazırlanıyor.

Eker yelkende Avrupa’ya açılıyor

Yelken sevdası ile bilinen Eker Süt Ürünleri Genel Müdürü Ahmet Eker, Türkiye’deki yarışlarda uzun yıllardır gösterdiği başarıyı yurt dışında da devam ettirmek amacı ile 2015 Audi Sailing Series yarışlarına hazırlanıyor.

Hedeflerini anlatan Eker, ekibin büyük kısmını Türk yelkencilerden kurmaya dikkat ettiklerini ifade ederek, ‘Taktisyenimiz Levent Peynirci. Başüstünde Baransel Soysal, direk dibinde Buğra Hadımoğlu, piyanoda Burak Baran, trimde Burak Zengin ile Doğa Arıbaş, ana yelkende Dave Scott. Ben de ekipte skipper olarak yer alıyorum. 15 gün denizde antrenmana çıktık. Son olarak geçtiğimiz hafta, 3 gün, ilk yarışın yapılacağı İtalya’nın Fransa sınırına, Genova şehrine yakın Loano’da antrenman yaptık. Yarışlara 15-16 teknenin katılacağını düşünüyoruz. Ancak Dünya şampiyonası Avrupa’da olacağı için bu sayı 20’ye kadar çıkabilir. Biz ilk yıl için, bu sınıfın içinde kendimize bir yer edinmek istiyoruz. Bu sene bizim için daha çok öğrenme yılı olacak denebilir’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X