Ekim ayında birer birer hizmete açılacaklar

Osmangazi Belediyesi, kente vizyon kazandıracak yatırımlarını Ekim ayı içerisinde birer birer hizmete açacak. Sağlıktan spora, eğitimden ulaşıma kadar her alanda yapılan yatırımlarla Osmangazi’nin çehresi değişecek.

Ekim ayında birer birer hizmete açılacaklar

Osmangazi’yi Türkiye’nin parlayan yıldızı yapabilmek için her alanda çalışmalar yürüten ve birbirinden önemli yatırımları hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, Ekim ayı içerisinde Aktarhüssam Katlı Otoparkı, Panayır Spor Tesisi, Abdal Kültür Merkezi, Sakarya Kimsesizler Evi, Ünlü Cadde, 40 Metrelik Bulvar ile Ulucami Caddesi ve Vaiziye Medresesi’ni hizmete açacak. Ayrıca Türkiye’de kentsel dönüşüme örnek olacak olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ve Türkiye’nin ikinci Bursa’nın ise ilk kapalı Atletizm Salonu Osmangazi Atletizm Salonu’nun temelleri de Ekim ayı içerisinde atılacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’de yapacak çok işleri olduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz dönem hayata geçirdiğimiz bin 116 proje ile Osmangazi’ye altın çağını yaşattık. Bu dönemde de hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında sağlıktan spora, eğitimden ulaşıma, kültür sanata kadar her alanda yatırımlar yapıyoruz. Ekim ayı içerisinde ilçemizin çehresini değiştirecek yatırımlarımızdan tamamlananları vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirmek istiyoruz. Kentsel Dönüşüm konusunda da modern, kaliteli ve yaşanabilir bir kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. Temelini atacağımız Soğanlı Kentsel Dönüşüö Projemiz konutlarıyla, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla Türkiye’ye örnek bir proje olacak. Ekim ayı içerisinde temelini atacağımız bir diğer projemiz de Osmangazi Atletizm Salonu olacak. Bursa’nın ilk, Türkiye’nin ise ikinci kapalı atletizm salonu olacak tesiste sporcularımız rahat bir şekilde antrenmanlarını yaparak müsabakalara hazırlanacak. Geleceğin şampiyon atletleri burada yetişecek” dedi.

SAKARYA KİMSESİZLER EVİ

Sakarya Mahallesi’nde 170 metrekare alan üzerine toplam 900 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen tesis, Bursa’nın ilk ‘Kimsesizler Evi’ olacak. 4 kattan oluşan Kimsesizler Evi’nin zemin katında ve asma katında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışma ofisleri yer alacak. Binanın Bodrum katında teknik birimler, 1-2 ve 3’üncü katlarında yatakhane, 4’üncü katında ise yemekhane olacak. Sakarya Kimsesizler Evi hizmete açılmasıyla birlikte kimsesiz vatandaşlar için sıcak bir yuva olacak.

PANAYIR, SPOR TESİSİNE KAVUŞUYOR

“Sporla gelişen Bursa sağlıklı yetişen nesiller” hedefiyle yola çıkan Osmangazi Belediyesi, Panayır Mahallesi’ne 35 bin 858 metrekare alanı kapsayan muhteşem bir tesis kazandırıyor. Toplam 35 bin 858 metrekare alan üzerine kurulan spor tesisinde, biri nizami ölçülerde iki futbol sahası, soyunma odaları, tribün, yürüyüş yolları, fitnes aletleri ve çocuk oyun alanları yer alıyor.

ABDAL KÜLTÜR MERKEZİ

Bursa’nın merkezinde yer alan Cumhuriyet Caddesi ile Haşim İşcan Caddesi arasında yer alan eski tahıl deposu Osmangazi Belediyesi tarafından kültür merkezi olarak yaşama kazandırılıyor. 990 metrekarelik alana sahip Abdal Kültür Merkezi, sanat galerisi, eğitim alanları, atölyeler, sergi-sunum ve konferans salonları ile yakınında bulunan Ördekli Kültür Merkezi’ne eşlik edecek. Abdal Kültür Merkezi hizmete açılmasıyla birlikte tarih ve turizme katkı sağlayacak önemli bir sosyal mekan olacak.

AKTARHÜSSAM KATLI OTOPARKI

Osmangazi Belediyesi’nin en büyük kapasiteye sahip otopark projesi olan Aktarhüssam Katlı Otoparkı, Bursa’nın yapılaşma ve trafik anlamında en yoğun bölgelerinden biri olan Altıparmak bölgesine nefes aldıracak. 11 bin 551 metrekarelik, 2 katı yeraltında olmak üzere toplam 8 katlı ve 347 araç kapasiteli Aktarhüssüm Katlı Otoparkı ilçenin en büyük otoparkı olacak. Aktarhüssam Katlı Otoparkı, ayrıca çocuk parkı, muhtarlık binası ve peyzaj çalışmaları ile oluşturulacak sosyal alanı ile bölgenin ihtiyacı olan bir çok hizmeti aynı noktada mahalleye kazandıracak.

40 METRELİK BULVAR

İlçede yoğunlaşan trafik yükünü rahatlatmak adına çalışmalarına devam eden Osmangazi Belediyesi, 40 Metrelik Bulvar ile Yunuseli’ndeki Fuat Kuşçuoğlu Caddesi ile Hamitler’deki Gür Caddesi’ni birbirine bağlıyor. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının birlikte yürütülmesi bakımında Türkiye’de bir ilk olan 1.7 uzunluğundaki bulvar, Bursa’nın en güzel caddelerinden biri olarak hizmet verecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X