Ekim Geçidi’nden saygı duruşu

Türkiye’den ve dünyadan katılan sanatçıların eserleri, Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan ‘Ekim Geçidi 15’ sergisi ile sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Ekim Geçidi’nden saygı duruşu

Dilek Atlı

Resim, heykel ve seramik alanındaki eserlerle kapılarını Bursalılara açan serginin amacını açıklayan ressam Ayfer Demircioğlu, ”29 Ekim yaklaşırken Türkiye’nin birçok kentinde Ekim Geçidi sergileri hazırlanıp, sanatseverlere kapılarını açıyor. Cumhuriyet’e ve Atatürk’ün sanata katkılarına bir saygı duruşu niteliğinde olan Ekim Geçidi sergisi 15. yaşını kutluyor” dedi.

ULUSLARARASI NİTELİKTE…

Sanatçı ve sanatseverlerden tam not alan sergide yerli ve yabancı 73 farklı sanatçının birer yapıtının bulunduğunu belirten Demircioğlu, ”Uluslararası bir sergi niteliği taşıyan Ekim Geçidi’nin mimarı, değerli ressamlarımızdan Gülsün Erbil’dir. Bursa’da benim sorumluluğumda hazırlanan Ekim Geçidi sergisi kentimizde 7. yılında. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Çanakkale, Kapadokya, Kütahya gibi şehirlerde de düzenleniyor” diye konuştu.

Bursalıların değerli sanatçıların eserleriyle sanata doyacağını ve Ekim Geçidi sergisinin her yıl büyük ilgiyle takip edildiğine değinen Demircioğlu, sözlerine şunları ekledi: 

“Avni Yamaner, Adnan Çoker, Eser Afacan, Gülsün Erbil gibi birçok sanatçının yapıtları, Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmayı bekliyor. Farklı ülkelerden 7 sanatçı da yapıtlarıyla katılıyor. Bursalıları Ekim Geçidi sergisine bekliyoruz.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X