‘Ekmeğimizi taştan çıkartırız’

Florentin Aziz Bost ve Muhammed Mariko… Demirtaş mahallesine yerleştiler ve mavi beyazlı takımı 3. Lig’e çıkarma mücadelesine giriştiler. Kısa zamanda da herkesin sevgisini kazandılar.

‘Ekmeğimizi taştan çıkartırız’

TOLGA ÖZTAŞ

Bursa amatör futbol kulüplerinde forma giyen yabancı oyuncuları tanıtmaya devam ediyoruz. OLAY Spor’un bu haftaki konukları 1. Amatör Küme’de Demirtaşspor forması giyen Florentin Aziz Bost ve Mohamed Mariko oldu. Demirtaş mahallesine yerleşerek takımın malzeme işleriyle uğraşan Mustafa Yağbasan’la kalmaya başlayan iki futbolcuyla ve 2. Başkan İhsan Tozaklı’yla mavi beyazlı takımın kulüp binasında bir araya geldik.

ÖNCELİKLİ HEDEF BAL

İlk olarak Malili olan 1986 doğumlu Mohamed Mariko ile başlayalım. Ülkesinin B Milli takımında forma giyen stoper Mariko aslında Türkiye’ye Üniversite okumaya geldiğini söyledi. Mariko, ‘4 yıl önce Türkiye’ye eğitim için geldim. Sonra orada özel turnuvalarda forma giymeye başladım. Şimdi hem okuyorum hem de futbol oynarak geçimimi sağlıyorum. Türkçe’yi öğrendim. Bursa’yı gerçekten çok seviyorum. İnşallah Demirtaşspor’u önce BAL’a sonra da 3. Lig’e taşıyacağız’ diye konuştu.

PROFESYONELLİK İSTİYOR

Demirtaşspor’un bir diğer yabancı oyuncusu Florentin Aziz Bost ise Türkiye’ye futbolcu olmak için geldiğini dile getirdi. Bu yolda ilk adımını Bursa’da atan Bost, ‘Kamerun asıllıyım ama Fransa’da doğup büyüdüm. Ülkemde amatör olarak spor yaşamımı sürdürüyordum. Bana Türkiye’de şansımı denememi tavsiye ettiler. Artık Demirtaşspor’un başarısı için çalışıyorum. Tek amacım BAL’da oynamak ve takımımı 3. Lig’e yükseltirken, kendimi de PTT 1. Lig ekiplerine beğendirmek’ dedi.

3.LİG’E KADAR BURADALAR

Mavi beyazlı takımın 2. Başkanı İhsan Tozaklı da iki futbolcudan çok memnun olduklarını açıkladı. Tozaklı, ‘Biz bu transferleri çok ani bir şekilde yaptık. Mudanyaspor’un bir hazırlık maçını izliyorduk. Gustave Bebbe’nin menajeri bir yöneticimizle görüşmüş. Bir deneyelim dedik ve oyuncular Bursa’ya geldi. Hangi takımla hazırlık maçı oynasak bizim futbolcumuz sanarak seneye oyuncularımızı transfer etmek istediklerini söylediler. Bizde beğendik ve hemen kadromuza kattık. Artık Demirtaşspor’u 3.Lig’e çıkartana kadar bizimle olacaklar. Onları kimseye bırakmayacağız’ şeklinde konuştu.

‘BÜYÜK BABA’

Demirtaş mahallesine yerleşen Kamerun asıllı Fransız Florentin Aziz Bost ve Malili Mohamed Mariko’nın Bursa’da bir de manevi babaları oldu. Demirtaşspor’un herşeyi Mustafa Yağbasan’la aynı evde yaşamaya başlayan iki futbolcu Mustafa Yağbasan’a ‘Büyük Baba’ olarak sesleniyorlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X