Ekmek iki büyük ilde zamlandı Bursa beklemede

Yeni yıl öncesi yapılan açıklamaların aksine İstanbul ve Ankara’da ekmek fiyatları 25 kuruş artırıldı.

Ekmek iki büyük ilde zamlandı Bursa beklemede

ASLIHAN AYDIN

 

250 gram ekmek Ankara’dan 1 liradan, İstanbul ise bazı bölgelerde 1 lira 25 kuruştan satılmaya başlandı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Başkent’teki fiyat artışı ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Zam yapılmadı, 2 yıl önceki tarife kararı uygulanmaya başlandı. Bu 2 yıl önce alınmış bir tarife kararıydı. Yani yeni bir zam müracaatı yapılıp, fiyat artışına gidilmedi. Ama rekabetten dolayı Ankara’da bazı bölgelerde esnaf 75 kuruşa satıyordu. Bazı bölgelerde ise zaten 1 TL’ye satılıyordu. Tezgahına, ekmeğine güvenen esnaf fiyat düşürmüyordu. Rekabetten dolayı 1 TL’yi uygulamak zorundalar artık. Bir artış ya da zam yok. 2016’nın ilk yarısında ekmeğin kilogram fiyatı kesinlikle 5 TL’yi aşmayacak ve çok büyük bir sıkıntı yaşamazsak yılı bu fiyat ile tamamlarız.” 

İKİ YILDIR ARTIRMADIK

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, Bursa’da 250 gram ekmeğin yaklaşık 2 yıldır 1 liradan satıldığını belirterek, şu an beklemede olduklarını söyledi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun ekmeğin 1,25 kuruşa kadar satılabileceğini açıkladığını hatırlatan Yılmaz, “Asgari ücret değişti. Un fiyatları Rusya krizinden dolayı değişkenlik gösteriyor. Fiyatların oturmasını bekliyoruz. Acelemiz yok. Bursa olarak beklemedeyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X