Ekmek satanlar ruhsatlandırılsın talebi

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Unlu Mamul ve Ekmek Üreticileri İşletme Haklarını Koruma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu, fırıncı esnafının sorunlarını duyurmak amacıyla çalışma yaptıklarını söyledi.

Ekmek satanlar ruhsatlandırılsın talebi

Halka daha kaliteli ekmek yedirmek için çalıştıklarını belirten Kuşçu, ekmek israfını önlemeyi, kaliteli ekmek üretmeyi ve ekmek fiyatları ile ilgili spekülasyonların önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti. Ekmek satanların ruhsata bağlanması gerektiğini vurgulayan Kuşçu, ‘Piyasaya kendini kabul ettirme çabasında olan ruhsatsız fırınlar var. Fırın sayısının takip altına alınmasını doğru buluyoruz. Fiyatlandırma yaparken değirmenlerin de takibe alınmasını talep ediyoruz. Girdilere zam geldiğinde fırıncılar da doğal olarak zam istiyor. Zaten küçük karlarla çalışıyoruz’ dedi.

FIRINLAR TAKİP EDİLMELİ

Ekmekte iadelerin ciddi bir yük teşkil ettiğini dile getiren Kuşçu, merdiven altı üretim nedeniyle 10 bin ekmek üreten bir fırının 2 bin civarında iade aldığına işaret etti. Sektörde haksız rekabetin ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çeken Kuşçu, ‘Sayın Bakanımızı haklı buluyorum. Bu işin çözümlerinden biri ekmekte iadenin kaldırılması, ihtiyaç oranında ekmeğin üretilmesi ve satılmasıdır. Fırınlar takip edilmeli. Ekmeğin değirmenlerden satıcıya kadar takip edilmesi lazım. Fırın sayısının takip altına alınmasını doğru buluyoruz. Fiyatlandırma yaparken değirmenlerin de takibe alınmasını talep ediyoruz. Girdilere zam geldiğinde fırıncılar zam istiyor’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X