Ekmeleddin İhsanoğlu’na 2015 Barış Ödülü

Kaybettiği Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP ve HDP dışındaki siyasi partilerin ‘çatı adayı’ olan Ekmeleddin İhsanoğlu, seçimlerden sonra Türkiye gündeminden çıkmışken, Avrupa’nın önde gelen kuruluşlarından Ducci Foundation “2015 Barış Ödülü”ne Ekmeleddin

Ekmeleddin İhsanoğlu’na 2015 Barış Ödülü

2006’dan itibaren verilmekte olan ve Ducci Foundation Peace Award olarak bilinen bu ödül, milletler ve kültürlerarası uzlaşmayı sağlayan, anlayış köprülerini kuran ve benzeri amaçlara hizmet edenlere veriliyor. Prof. İhsanoğlu İslam İşbirliği Teşkilatı 9. Genel Sekreteri olarak, bu görevinden önce de IRCICA’nın Kurucu Genel Direktörü olarak görev yapmıştı.

Ducci Foundation İhsanoğlu dışında bu yıl, Vatikan’ın Dinlerarası Diyalog Papalık Konseyi Başkanı Kardinal Jean-Luis Touran ve Filistin halkının ve Yaser Arafat’ın savunucusu Kineset eski üyesi Yael Dayan’a benzer ödüller verilmesini kararlaştırmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X