Eko-Kent Planı 3. kez Büyükşehir’e gönderildi

Nilüfer Belediyesi’nin prestij projesi olarak gösterilen Nilüfer Eko-Kent Planı, yapılan plan revizyonunun ardından onay için üçüncü kez yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi.

Eko-Kent Planı 3. kez Büyükşehir’e gönderildi

Nilüfer Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı Başkan Vekili Nilgün Berk’in yönettiği oturumla Konak Kültürevi’nde gerçekleşti. Meclis toplantısının en önemli maddeleri arasında yer alan Nilüfer Eko-Kent Planı, yeniden oylandı. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından daha önce gerekçeli olarak  reddedilerek geri gönderilen plan, revize edilerek, Nilüfer Belediye Meclisi’nde bir kez daha görüşüldü. Plan içerisinde gerekçe olarak gösterilen tarım alanının üst ölçekli plan sınırlarına uygun şekilde yeniden düzenlenerek oylamaya sunuldu. 

 

Yapılan oylamada AKP grubu ret oyu kullanırken, CHP grubunun oy çokluğuyla kabul edilen plan, onaylanmak üzere bir kez daha Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi.

 

CHP Grup Sözcüsü Turgay Erdem, “Bu plan uzman kişiler tarafından hazırlandı ve birçok kişinin görüşü alındı. Farklı anlayışları da beraberinde getiriyor.Büyükşehir’den gelen gerekçeyi yeniden gözden geçirdik. Bu plana katkı koymak isteyen varsa söylesin ve kararını hep beraber verelim. Başka düşüncelerle tavır sergileyerek ortaya gelen plana sırt çevirmeyelim. Yapılması gereken çalışmalara ret verenler de bize katkı sunsun hep beraber planı uygulanabilir hale getirelim. Geleceğe yönelik çalışmaya yön verelim” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X