‘Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca üniversite öğrencileri arasında çevre farkındalığını artırmak amacıyla “Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması” düzenlendi.

‘Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması’

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla düzenlenen yarışmanın ana teması ekoloji ve kentsel tasarım olarak belirlendi.

 

Ekoloji, sosyal hayat ve kültürün mekana yansımasının ele alınacağı yarışmanın birincisine 40 bin, ikincisine 30 bin, üçüncüsüne 20 bin lira ödül verilecek.

 

Yarışmaya, üniversitelerin şehir ve bölge planlama, peyzaj mimarlığı, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj mimarisi bölümlerinde lisans düzeyinde öğrenim gören üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri bireysel ya da grup olarak katılabilecek.

 

Öğrenciler, yarışmaya, “www.ekokentyarismasi.com” adresinden 5 Haziran’a kadar ön kayıt yaptırabilecek. Yarışmaya ilişkin hazırlanan pafta ve sunumlar da 28 Ağustos’a kadar bakanlığa ulaştırılacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X