‘Ekonomi 2014’ten daha iyi durumda’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kur ve faizdeki yükseliş hareketinin Türkiye’nin gerçeklerini yansıtmadığını ileri sürerek, ”Ekonomimiz sağlam, 2014’ten daha iyi durumdayız” dedi.

‘Ekonomi 2014’ten daha iyi durumda’

Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin son dönemde 3 seçim birden yaşadığını belirterek, yeniden seçime gidilmesine rağmen ekonominin bundan olumsuz etkilenmediğini kaydetti. Yatırımcılar seçim sonuçlarını bekleyecekleri için bazı yatırımlarda erteleme söz konusu olabileceğine dikkati çeken Zeybekci, ”Bu da işin doğal bir sonucu. Buna rağmen 2015 yılında yüzde 3’ün üzerinde bir büyüme göreceğiz” ifadelerini kullandı.

YAPAY ORTAM İDDİASI

Seçimlere rağmen, yatırımlarda ve tüketimde büyüme yaşandığının altını çizen Zeybekci, bu yıl toplam yatırımlarda yüzde 2’nin üzerinde büyüme beklediklerini bildirdi. Tüketimde daha da kuvvetli bir büyüme yaşandığına işaret eden Zeybekci, son zamanlarda ekonominin üzerinde yapay bir ortam yaratılmaya çalışıldığını belirtti. Seçim kararıyla koalisyon formüllerinin yarattığı belirsizliğin ortadan kalktığını iddia eden Zeybekci, ”1 Kasım’da tekrar edilecek seçimlerde ortaya çıkacak iradeye odaklanılmıştır. Bu durum, önümüzdeki günlerde göreceli bir şekilde rahatlama sağlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

DALGA YURTDIŞI KAYNAKLI

Kur ve faizdeki yükseliş hareketinin Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini kesinlikle yansıtmadığını savunan Bakan Zeybekci, şöyle devam etti: ”Ekonomimizin tüm aktörlerinin bilmesini isterim ki ekonomiye ait verilerimizde bu yıl yaşanan dalgalanmanın çok büyük kısmı yurtdışı kaynaklı. Piyasalar kendi dengesini bulacaktır. Piyasada manipülasyondan kaçınan samimi yatırımcıların ve kamuoyunun şunu göz ardı etmemesi gerekir; ekonomimiz 2014’te önceki yıldan daha iyi durumdaydı, 2015’te de 2014’ten daha iyi durumdayız. Beklediğimiz ve hazırlıklı olduğumuz bir küresel dalgalanma içindeyiz. Ekonomimiz sağlam. Üretim, ihracat ve istihdam artışı devam ediyor. Soğukkanlı ve basiretli olacağız, azimle çalışmaya devam edeceğiz.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X