Ekonomi Bakanı kurbanını kendisi kesiyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, her bayram çocuklara yeni banknotlarla harçlık verdiğini ve halen tüm ailesinin kurbanlarını kendisinin kestiğini söyledi.

Ekonomi Bakanı kurbanını kendisi kesiyor

Hac ve askerlik sırasındakiler dışında bütün bayram namazlarını baba evinin bulunduğu köyün camisinde kıldığını belirten Zeybekci şunları kaydetti:

”Ata toprağında olmak başkadır. Köyde rahmetli anne ve babamızdan kalan evimiz var. Arife gününden oraya gider yatarız. Bayram namazımızı orada kılarız. Kurban kesme vazifesini bizzat kendim yaparım. İlk kurbanı 17-18 yaşımda kestim. Derisini yüzmeyi, içinin temizlenmesini ve parçalamayı kendim yaparım. Rahmetli babam, nur içinde yatsın, ‘Ben öldükten sonra sizin kurbanlarınızı kim kesecek? Gel bakayım buraya’ deyip duasını okutup çok da güzel öğretmişti. Bayramda çalışırım, çok da yorucu olur, elim ağrır, bazen ufak tefek kazalar da geçiririm ama görevimiz. Şimdi çocuklarıma da öğretiyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X