Ekonomi Bakanı’ndan ‘bayram tatili’ açıklaması

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Kurban Bayramı tatiline ilişkin olarak “Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyuyorum” dedi.

Ekonomi Bakanı’ndan ‘bayram tatili’ açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kurban Bayramı tatili ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, “Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyuyorum” dedi. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın arefe öncesine gelmesi nedeniyle turizmciler, 28-29 Ağustos’un da eklenerek 10 gün tatil olmasını talep ediyor.

 

TÜRSAB: 1 MİLYON KİŞİ TATİLE ÇIKAR

 

AA’ya konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, geçen yıl Kurban Bayramı’nın 9 gün olarak gerçekleştiğini, bunun neticesinde de turizm sektöründe önemli bir hareketlilik yaşandığını anımsatarak, “2016 yılı Kurban Bayramı döneminde seyahat acenteleri kanalıyla tatile çıkan kişi sayısı 700 bin civarında gerçekleşmişti. Bu yıl da tatil süresinin uzaması ve son dakika rezervasyon taleplerinin artması durumunda 1 milyonun üzerinde vatandaşın tatile çıkmasını ve 1 milyar lira gelir elde edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X