Ekonomi güzel sürprizler yapacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, ekonomideki mücadeleci ruhun 2017 yılının 3. ve 4. çeyreğinde güzel sürprizler yapacağını söyledi.

Ekonomi güzel sürprizler yapacak

Gedikli, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan haziran ayı Reel Kesim Güven Endeksi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomiden güzel haberlerin gelmeye devam ettiğini belirten Gedikli, ”Reel Kesim Güven Endeksi haziran ayında bir önceki aya göre 3,2 puan artışla 112,4’e çıktı. Kapasite kullanım oranı da haziran’da artarak 79.0 oldu. Ekonomideki mücadeleci ruh, 2017 yılının 3. ve 4. çeyreğinde güzel sürprizler yapacak. Türkiye’ye yatırım gelmeyecek diye psikolojik operasyon yapanlar yine başarısız oldu. AB ülkelerinin Türkiye’ye uluslararası doğrudan yatırımı bu yılın ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42 artarak 1,7 milyar dolara yükseldi. 2017 yılı son çeyreğinde Türkiye’ye yapılacak doğrudan yatırım miktar ve niteliği yükselecek. Sektörel bazda bakıldığında savunma sanayi cazibe merkezi olmaya başladık. Üretim tesis altyapılarımız devlet-özel sektör iş birliği ile sanayi 4.0’a hazır hale gelecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X