Ekonomide çarklar dönüyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’nin global krizden sonra yüzde 5’in üzerinde bir büyüme performansı sergilediğini kaydederek, ekonomide çarkların döndüğünü vurguladı.

Ekonomide çarklar dönüyor

Ağbal, Kanal 7 televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ağbal, ülke ekonomisinin global koşullar dikkate alındığında gerçekten iyi bir performans sergilediğini ifade etti. Türkiye ekonomisiyle ilgili değerlendirme yaparken, global krizden sonra diğer ülkelerin durumuna da bakmak gerektiğini belirten Ağbal, ”Türkiye, global krizden sonra 2010 ve 2015 arası yaklaşık olarak yüzde 5’in üzerinde bir büyüme performansı sergiledi, bu son derece önemli. İster OECD ülkeleri genelini alın ister gelişmekte olan ülkeleri alın, içinde bulunduğumuz ülkeler arasında hepsinde Türkiye büyüme performansı bakımından en ön sıralarda yer alıyor. Yani ekonomide çarklar dönüyor” dedi. 

MAKSATLI GÖRÜYORUM

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in, Türkiye’nin kredi notunu düşürmesine ilişkin de konuşan Ağbal, Moody’s’in bu kararı verirken çok aceleci davrandığını dile getirdi. Naci Ağbal, ”Yapılan değerlendirmelerde özellikle FETÖ terör örgütüne referans verilmek suretiyle ortaya konulan olumsuzluk algısı ve değerlendirmesinin de açıkçası maksatlı olduğunu düşünüyorum. Yani ben Moody’s’in bu değerlendirme raporundaki kurumsal kabiliyete ilişkin okumasını, değerlendirmesini açık söyleyeyim maksatlı görüyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X