‘Ekonomik aktörler yoğun çaba göstermeli’

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, ABD’nin Türkiye’den yapılan vize başvurularını durdurmasının siyasi bir hamle olarak algılanması ve bunun ekonomik boyuta taşınmaması için ekonomik aktörlerin yoğun çaba göstermesi gerektiğini söyle

‘Ekonomik aktörler yoğun çaba göstermeli’

Olpak, Türkiye ile ABD’nin vize işlemlerini karşılıklı askıya almasına ilişkin yazılı açıklamasında şunları kaydetti: ”ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan, Türkiye’den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğu yönündeki açıklama siyasi bir hamle olarak algılanmalıdır. Bu hamlenin ekonomik boyuta taşınmaması için ekonomik aktörler yoğun çaba göstermelidir. Bu noktada Türk iş dünyası olarak, ekonomik bir kırılganlık beklentisi oluşturmadan, hükumetimizin izlemekte olduğu siyasi ve ekonomik politikalara güvenmemiz ve çıpa olarak alınan ekonomik kararlara uygun bir tavır izlememiz gerekmektedir. Türkiye’nin her türlü gelişmeyi diplomatik diyalog ile çözümleyeceğine inancımız tamdır. Milli önceliklerimizi değerlendiren kararlarda biz de Türk iş dünyası olarak hükumetimizin yanındayız. ABD ile geniş bir perspektifte diyalog sürdürüldükçe endişelerin boyutu azalacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X