‘Ekonomik büyümeden pay isteyeceğiz’

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘1 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşmelerde Türkiye Kamu-Sen ekonomik büyümeden pay isteyecek, refah payı uygulamasını isteyecek’ dedi.

‘Ekonomik büyümeden pay isteyeceğiz’

SEYİT GÜNDOĞAN

Kamu-Sen İl Temsilciliği tarafından Tarım Müdürlüğü’nde düzenlenen iftara katılan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye’de son 5 ayda gerçekleşen enflasyonun yüzde 6,18’e ulaşmasına karşın kamu çalışanlarının Ocak ayında yüzde 3 zam aldığını söyledi. 

Koncuk,’Memurlarımızı ezen bir enflasyon oranı var. Memurlara ve emeklilere yapılacak zam oranıyla ilgili yeni bir sistem getirilmesi gerekiyor. Öncelikle refah payı uygulamasının mutlaka hayata geçirilmesi lazım. Bir de ekonomik büyümelerden kamu çalışanlarına ve emeklilerimize bir oran yansıtılmalı ki biz gerçek anlamda Türkiye ekonomisi gelişirken memurlarımızın alım gücünün de gelişmesini sağlayalım’ diye konuştu.

‘MEMURUN ALIM GÜCÜ GİTTİKÇE DÜŞÜYOR’

Ekonomik büyüme ve gerçekleşen enflasyon karşısında memurların alım gücünün gittikçe düştüğüne dikkat çeken Koncuk, ‘Ortalama maaş alan bir memurun maaşı, her ay ekonomik büyümeyi, enflasyon farkını düşündüğümüzde alım gücünde bin 85 lira azalma olmuş. En düşük memur maaşında ise ekonomik büyüme ve enflasyon karşısında 525 liralık bir azalma meydana gelmiş. Demek ki mevcut sistem kamu çalışanlarının alım gücünü, reel alım gücünü koruyan bir sistem değil. O halde bizim zam politikalarını refah payı, ekonomik büyümeden pay verme şekline dönüştürdüğümüz zaman bu problemi aşabiliriz. Bunu toplu sözleşmede resmen teklif edeceğiz. 1 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşmelerde Türkiye Kamu-Sen ekonomik büyümeden pay isteyecek, refah payı uygulamasını isteyecek’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X