Ekonominin temelleri sağlam

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ekonominin temellerinin sağlam olduğunu söyledi.

Ekonominin temelleri sağlam

Bakan Ağbal, Gebze Ticaret Odası’nda sanayicilerle bir araya geldi. Burada konuşan Ağbal, Türkiye ekonomisinin global kriz karşısında büyük bir dayanıklılık gösterdiğini belirterek, son 14 yılda büyüme oranlarının olağanüstü olduğunu, müthiş bir istihdam yaratıldığını ifade etti.

”Son dönem istihdam artışında bir miktar yavaşlama var ama global kriz sonrası Avrupa’da istihdam kayıpları yaşanırken Türkiye istihdamını artırdı” diyen Ağbal, ekonominin temellerinin sağlam, önünün açık olduğunu belirtti. Sanayicilere ‘süper teşvik sistemi’ne ilişkin bilgiler de veren Ağbal, çok sayıda konuda reform niteliğinde düzenlemeler yaptıklarını, yatırım, üretim, ihracat, istihdam, finansman konularında destekler verdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

”Yatırım, üretim, istihdam, ihracat, buralarda inşallah Türkiye, büyüyen, yükselen grafiğini önümüzdeki dönemde de gösterecek. Hükümet olarak her zaman reforma inandık. Ülkenin ileriye dönük vizyonu, kalkınması için çok farklı alanlarda sürekli reformlar yaptık.”

REFERANDUM VURGUSU

2000’li yılların başını hatırlatan Bakan Ağbal şöyle devam etti: ”Kamu maliyesi çökmüştü, bankacılık sistemi iflas etmişti. Böyle bir ekonomiden çok güçlü bir bankacılık sistemimiz, güçlü bir kamu maliyemiz var. Bitti mi her şey? Bitmedi. Önümüzde ileriye dönük, Türkiye’nin ufkunu açacak, ülkeyi değiştirecek, dönüştürecek reformlara ihtiyacımız var. En başta yönetim sistemimizde reform… Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak huzurunuza getirdiğimiz değişiklik, aslında yapısal bir reformun parçası. Ekonomide önümüzü açacak, ülkede siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayacak bir reform.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X