‘Ekonominin yeni bir hikayeye ihtiyacı var’

CNN Türk Ekonomi Editörleri’nden Cem Seymen, Türkiye’nin istihdam odaklı büyümesi gerektiğini belirterek, ”Bizim ekonomimizin yeni bir hikayeye ihtiyacı var” dedi.

‘Ekonominin yeni bir hikayeye ihtiyacı var’

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Seymen, Genç Sanayici ve İşadamları ve Yöneticileri Derneği’nin (GESİAD) önceki akşam Almira Hotel’de gerçekleştirilen sinerji toplantısında konuşan Cem Seymen, 2016 yılının bütün ülkeler için zor bir yıl olduğuna dikkat çekti. Amerikan Merkez Bankası’nın artık dünyaya para saçan bir tutum izlemediğini ifade eden Seymen, ”Türkiye istihdam odaklı büyümeli. Bizim ekonomimizin yeni bir hikayeye ihtiyacı var. Üreten bir ekonomi modeline mutlaka çevirebilmemiz lazım. Yaptığım programlarda özellikle içerideki ürünlerden kırsalı kalkındıracak, doğu ile batı arasındaki gelir adaletsizliğini giderecek bir üretim heyecanı yaratmak istiyorum. Benim hayalim üreten bir Türkiye’nin oluşabilmesi. Bunun için Anadolu’yu sıklıkla geziyorum” dedi.

BÜYÜMEYİ KÖTÜ ETKİLİYOR

Son dönemde inşaat sektörünün çok büyüdüğünü dile getiren Seymen, tarım alanlarının imara açıldığını hatırlattı. Seymen, ”İnşaat sektörünün canlanması için büyük mücadele veriyoruz ama tarımın yüzde 5 küçülmesi büyümeye yüzde 1’lik olumsuz katkı yapmış. Tarımın olmadığı imara açtığımız ve kaybettiğimiz topraklar, üretimin olmadığı topraklar bizim büyümemizi de çok kötü etkiliyor” diye konuştu.

STK SAYISI YETERLİ DEĞİL

GESİAD Başkanı Ramazan Kaya, toplantının açılışındaki konuşmasında, ”Bursa’da 80’in üzerinde Sanayici ve İşadamı Derneği (SİAD) var. Bu konuda gerideyiz. Almanya’da her 40 vatandaşa 1 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) düşerken, Türkiye’de 800 vatandaşa bir STK düşüyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X