Ekonomistler altından ümitli

Capital Economics Küresel Başekonomisti Julian Jessop, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri artırması durumunda bile altın fiyatlarında toparlanma yaşanabileceğini belirtti.

Ekonomistler altından ümitli

Jessop, ”Piyasalarda genel görüş, Fed’in faizleri artırması durumunda altın fiyatlarının düşüş kaydedeceği yönünde. Fed’in normalleşme politikası altın fiyatlarını ilk başta olumsuz etkileyebilir ancak orta vadede bu normalleşme politikası altın fiyatlarını etkileyen ana faktör olmayacak” dedi. 

2014 yılında altına olan talebin yaklaşık yüzde 40’ının Hindistan ve Çin’den geldiğine dikkati çeken Jessop, Bu iki ülkenin taleplerinin bu sene artabileceğini, Fed’in faizleri artırması durumunda bile altın fiyatlarında toparlanma yaşanabileceğini anlattı.

1.400 SEVİYESİNE ÇIKABİLİR

Jessop, ABD tahvil faizlerindeki yükselişin gelişmekte olan ülkelerin merkez bankalarının altına olan talebini durduramayacağını savundu. 

Batı’daki yatırımcıların bile Avro Bölgesi’ndeki problemlerden dolayı altını güvenli liman olarak kullanabileceğinin altını çizen Jessop, yakın dönemdeki risklere rağmen altının onsunun 1.400 dolar seviyesine yükselebileceğini dile getirdi. 

ING Group Kıdemli Emtia Stratejisti Hamza Khan ise altının onsunun bu yılın sonunda 1.300 dolar, 2016 yılı sonunda ise 1.500 dolar seviyesine ulaşabileceğini aktardı. Bu yılın ikinci çeyreğinde Hindistan’ın altın talebinde artış olacağı öngörüsünde bulunan Khan, ülkede düğün mevsimi ve genişlemeci kredi politikasının altına olan talebi artırabileceğini anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X