Ekonomistler faizlerde değişiklik beklemiyor

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bu ayki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, sıkı para politikası duruşunu sürdürmesini bekliyor.

Ekonomistler faizlerde değişiklik beklemiyor

Ziraat Bankası Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, ”İç talepteki sakin seyir göz önüne alındığında, yılın ilerleyen döneminde nominal faiz koşullarında yumuşama görebiliriz” dedi. Odeabank Ekonomik Araştırma ve Stratejik Planlama Müdürü Şakir Turan da, çarşamba günkü toplantıda TCMB’nin faizleri sabit tutmasını öngördüklerini kaydetti.

Garanti Yatırım Başekonomisti Nihan Ziya Erdem ise, ”TCMB, geçtiğimiz haftalarda paylaştığı mesajlarında enflasyonda kalıcı bir düşüş sağlanana ve hedef seviyelerle uyum yakalanana kadar para politikasında bir değişiklik yapmayacağı sinyalini vermişti” dedi. QNB Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı, faizlerin yanı sıra karar metnindeki söylemde de bir değişiklik beklemediğini söyledi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X