Ekonomistler ne dedi?

Banu Kıvcı Tokalı (Halk Yatırım Araştırma Direktörü): Dokunulmayan faiz koridorunun üst bandının daha fazla indirilerek kredi kanalına destek olunmaya çalışıldı. Enflasyondaki iyileşmenin hızı, ölçülü adımların devam edip etmeyeceğinde belirleyici olacak.

Ekonomistler ne dedi?

Haluk Bürümcekçi (Burgan Yatırım Başekonomisti): TCMB açıklamasında en dikkati çeken gelişme daha önce toplantı metninin birçok yerinde para politikası duruşunu tarif için kullanılan ‘sıkı duruş’ kelimesinin yerini ‘temkinli duruş’ kelimesine bırakması.

Tamer Yılmaz Bora (Ziraat Yatırım Ekonomisti): Önümüzdeki aylarda politika faizinin ilk aşamada yüzde 7 oranına doğru indirilmesini faiz koridorunun da kur riski oluşturmayacak şekilde daraltılmaya devam etmesini bekliyoruz.

İbrahim Aksoy (HSBC Portföy Stratejisti): Gecelik borç verme faizinde yapılan 50 baz puanlık indirim gelişmekte olan ülke para birimlerinde satış görülmesi durumunda TL için negatif olarak değerlendirilme riskini barındırıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X