Ekonomiye ‘tatlı’ katkı

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Afyonkarahisar Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Altunkalem, şeker fabrikalarının üretim ile hayatı tatlandırırken, atık maddeler ile de hayvancılık başta olmak üzere maya ve alkol sanayisini desteklediğini söyledi.

Ekonomiye ‘tatlı’ katkı

Altunkalem, yaptığı açıklamada, sektördeki fabrikaların ana ürünün yanı sıra atık maddelerin çeşitli alanlarda kullanılabilmesi nedeniyle ülke ekonomisine büyük katkısı olduğuna dikkati çekerek, kristalize işleminden sonra ortaya çıkan melasın hayvan yemi üretiminde, maya ve alkol sanayisinde kullanıldığını kaydetti. Şeker sanayisinde atık maddenin tamamının kullanılabildiğini dile getiren Altunkalem, ”Atık madde olmadığı için şeker sektörünün oldukça çevreci bir sanayi olduğunu söyleyebiliriz. Üretim sonucu ortaya çıkan atık maddemiz küspe ve melas. Bunların da yüzde 100’ü hayvancılık ve diğer sanayilerde kullanılıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X