Ekonomiyi canlı tutun çarşıya yakın durun

Bir araya geldiği banka yöneticilerinden başta KOBİ’ler ve esnaf olmak üzere müşterilerine destek olmalarını isteyen Başbakan Yıldırım, ”Çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye devam edin” dedi.

Ekonomiyi canlı tutun çarşıya yakın durun

Başbakan Binali Yıldırım, banka yöneticilerinden ekonomiyi canlı tutmalarını istedi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığında banka yöneticileri heyetini önceki akşam Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de hazır bulunduğu toplantıda bankacılık sektörüne ilişkin konular değerlendirildi.

Talepleri ve önerileri dinleyen Başbakan Yıldırım, ”Hükümetimiz, ülkemiz için doğru olan, gerekli olan ne varsa yapıyor, yapmaya devam edecektir merak etmeyin. Siz, ülkemizin geleceğine inanmaya, yatırım yapmaya, yatırım yapanları finanse etmeye devam edin, ekonomiyi daha canlı tutun” ifadelerini kullandı.

ÇARŞI PAZARA YAKIN DURUN

Büyüme ve kalkınmanın artarak sürdürülmesi için konuya taraf her kesim ve sektör ile iletişimin esas olduğu gerçeğinden hareketle bankacılık sektörüne de çok önemli görevler düştüğünü anlatan Yıldırım şöyle devam etti:

”Memleketin bankalara ve finans kesimine şimdi daha fazla ihtiyacı var. Bankaların büyümesinin ve sağlıklı çalışmasının ön şartı da ekonominin büyümesidir. Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla başta KOBİ’ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun, finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olun, çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin.”

2017 DAHA İYİ OLACAK

Binali Yıldırım, üretim ve yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm kesimleri sonuna kadar destekleyeceklerini, yüzde 3-4 düzeyindeki büyüme hızını yeterli bulmadıklarını, büyümeyi hızlandıracak her türlü önlemi almaya devam edeceklerini belirtti. Büyüme hızının yeniden yüzde 5 düzeyine çıkmasını sağlayacaklarını vurgulayan Yıldırım, banka yöneticilerine, ”2017 yılı çok daha iyi olacak, daha güçlü olacağız, riskleri gözetirken fırsatları ıskalamayın, büyüme trenini kaçırmayın” tavsiyesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X