Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı

Zaman gazetesi eski genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Dumanlı hakkında 18 Eylül 2015’te gözaltı için yakalama kararı alınmıştı.

Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “Sözde Kudüs Ordusu” soruşturmasında usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturmada, Zaman gazetesi eski genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında “darbeye teşebbüs” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlarından gözaltı kararı vermişti. 

Alınan karar sonrası yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan Dumanlı, için savcılık bir kez daha mahkemeye başvurdu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan, için Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak Ekrem Dumanlı için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı, Dumanlı hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme”, “Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme” suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Dumanlı, tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas soruşturmasında şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmış ve ifadesinin ardından yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan “tahşiyecilere kumpas” iddianamesinde Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse, Tufan Ergüder ve Mutlu Ekizoğlu’nun aralarında bulunduğu 15’i tutuklu 32 kişi hakkında iddianame hazırlanmış, Dumanlı ile birlikte bazı şüphelilerin dosyası ise ayrılmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X