Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

‘Eksi 37’ derecede gerçek farklıymış!

Afyonkarahisar’da eksi 37 derecelik sıcaklığın yanlış veri girilmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Afyonkarahisar'da eksi 37 derecelik sıcaklığın yanlış veri girilmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Türkiye’de en düşük hava sıcaklığı değeri olarak Afyonkarahisar’da ölçülen ve bazı basın yayın organlarında da yer alan eksi 37 derecelik sıcaklığın yanlış veri girilmesinden kaynaklandığı belirtildi. 

Konu ile ilgili Meteoroloji 5. Bölge Afyonkarahisar Müdürlüğü’nden alınan bilgilerde, kentte dün akşam İhsaniye ilçesinde ‘eksi 37’ derece olarak işlenen bilgisayar verisinin yanlış olduğu aktarılarak bölgede ölçülen en düşük hava sıcaklığının eksi 16 olduğu kaydedildi. Eksi 37 derecelik sıcaklığın yanlış veri işlenmesinden kaynaklandığı vurgulandı. 

Kentte ölçülen en düşük hava sıcaklığının Şuhut Karaadilli Köyü’nde eksi 20 derece olarak ölçüldüğü ifade edilirken, kent merkezinde ölçülen en düşük değerin ise eksi 15 derece olduğu bildirildi.


Avatar Seç KAPAT
Özgür Özel, Umut Akdoğan, Veli Ağababa ve Suat Özçağdaş hakkında
Sıradaki Haber CHP’lilerin dosyası Ankara’da: Aralarında Özel ve Ağbaba da var