El Bab tamamen kuşatıldı

TSK’nın Suriye kuzeyini terör örgütlerinden temizlemek için başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor.

El Bab tamamen kuşatıldı

Halep kentine bağlı El Bab’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlar devam ederken, Türk Hava Kuvvetleri’nin son taaruzunda DEAŞ’ın sözde El Bab Valisi öldürülmüştü. TSK destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) da stratejik bir köyü ele geçirmişti. Dün ise Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne dayandırılan AFP haberinde, Esad güçlerinin güneyde kritik bir bölgeyi ele geçirdiği bildirildi. Böylece, DEAŞ’ın Halep’teki son kalesi olan El Bab tamamen kuşatma altına alınmış oldu.

ZAYIFLATARAK ELE GEÇİRME

TSK ve ÖSO, ilçe merkezine hızla girmek yerine, teröristlerin direnişini kırmak için Bab’ın çevresini kuşatma yolunu seçiyor. Harekatta, teröristlerin çevreyle ikmal yollarını keserek dirençlerini kırma stratejisi izleniyor. Böylece, DEAŞ’la merkezde olabildiğince az çatışmaya girilerek sivillerin zarar görmesinin önlenmesi hedefleniyor.

TÜRK ORDUSU 35 KM İÇERDE

Halihazırda Bab merkezi kuzey, batı ve doğudan kuşatılıyor. Fırat Kalkanı Harekatı’nda TSK ve ÖSO’nun Türkiye sınırından Suriye içlerine ilerlediği derinlik 35,1 kilometreyi buldu. Azez-Cerablus hattını terör örgütleri DEAŞ ve PYD/PKK’dan arındıran Fırat Kalkanı, Bab’a geçen Aralık ayında odaklanmıştı. Harekatta şu ana kadar ilçe sınırlarındaki toplam 24 yerleşim DEAŞ’tan kurtarıldı. TSK destekli ÖSO güçleri, Bab merkezinin 1 kilometre yakınına kadar sokulmuş durumda. Diğer yönlerden merkeze uzaklıkları ise 2 ila 3 kilometre arasında değişiyor.

TSK: 321 HEDEF VURULDU

Fırat Kalkanı Harekatını’nın 167’nci gününde DAEŞ’e ait 321 hedef vuruldu, 13 terörist öldürüldü, 8 terörist yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı, Türk jetlerinin El Bab ve Bzagah bölgelerinde 65 hedefi imha ettiğini, hava harekatı sonucu 13 teröristin öldürüldüğünü, 8 teröristin de yaralandığını açıkladı. Topçu atışlarıyla da 256 hedef vuruldu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X