El Bab’da şehit olan askerlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde şehit olan Teğmen Furkan Yayla ve Piyade Uzman Çavuş Emin Güngör, memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandılar.

El Bab’da şehit olan askerlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarıyla yaşanan çatışmada şehit olan Teğmen Furkan Yayla, memleketi Giresun’da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Teğmen’in naaşı Görele Devlet Hastanesinden alınarak konvoy eşliğinde ilçedeki Cumhuriyet Meydanı’na getirildi. Bu sırada vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla terörü lanetleyen sloganlar attı.

Şehidin askeri kıyafetini giyen kardeşi Talha, emekli polis memuru babası Etem ve annesi Hülya Yayla oğullarının tabutu başına gelerek gözyaşı döktü. Şehit Teğmen’in kardeşi ve annesi sarılarak birbirlerini teselli etmeye çalıştı.

Tören alanına gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise aile fertlerine destek oldu.

Şehit Yayla’nın naaşı Cumhuriyet Meydanı’nda kılınan cenaze namazının ardından Çanakçı ilçesi Akköy’deki aile kabristanlığında toprağa verildi. 

Şehit Piyade Uzman Çavuş Güngör Denizli’de toprağa verildi

Ayrıca, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında terör örgütü DEAŞ ile yaşanan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Emin Güngör, memleketi Denizli’nin Acıpayam ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Güngör’ün naaşı, Tümgeneral İlhan Özcan Kışlası’nda bulunan 11. Komando Tugay Komutanlığı’ndaki hastanenin morgundan alınarak Acıpayam ilçesi Güney Mahallesi’ndeki babaevine getirildi.

Baba ocağında helallik alındıktan sonra yapılan duanın ardından şehidin naaşı, Acıpayam Cumhuriyet Meydanı’na getirildi.

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık’ın Cumhuriyet Meydanı’nda kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehidin naaşı, Acıpayam Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X