El Kaide ABD`li gazeteciyi öldürdü

Yemende terör örgütü El Kaide`nin bir yıldan fazla zamandır elinde tuttuğu ABD`li gazeteci Luke Somers`in ile Güney Afrikalı bir öğretmenin örgüt üyeleri tarafından öldürüldüğü bildirildi.

El Kaide ABD`li gazeteciyi öldürdü
Geçen yıl eylül ayında El Kaide örgütü tarafından Yemen’in başkenti Sana’da bir pazar yerinde kaçırılan Luke Somers’ın kurtarılması için gerçekleştirilen operasyonda, özel kuvvetlerin ulaştığı 33 yaşındaki gazetecinin ağır yaralı olduğu ve bölgede bulunan Amerikan askeri gemisine hava yoluyla götürüldüğü sırada yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
Afganistan’ın başkenti Kabil’i ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel operasyonda bir grup militanın da öldürüldüğünü kaydetti. Luke Somers’in kız kardeşi Lucy Somers da, FBI’dan aldığı bilgiye göre kardeşinin operasyon sırasında öldüğünü belirtti.
 
‘BARBARCA CİNAYET’
 
ABD Başkanı Barack Obama da gazeteci Somers’ın öldürülmesini barbarca bir cinayet olarak değerlendirdi. Luke Somers ve aynı yerdeki diğer rehinelerin hayatının tehlikede olduğu değerlendirmesi üzerine kurtarma operasyonu emri verdiğini belirten Obama, son olayla El Kaide örgütünün şeytani ideolojisini yenmek için çabalarını neden devam ettirmesi gerektiğinin bir kez daha görüldüğünü kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X