El Kaide gözünü Suriye’ye dikti

El Kaide’nin Suriye’deki varlığını arttırmaya karar verdiği bildirildi. Örgütün bu amaçla Ortadoğu’da kalıcı bir ‘merkez’ oluşturmak istediği öne sürüldü.

El Kaide gözünü Suriye’ye dikti

Kurucusu Usame Bin Ladin’in öldürülmesi ve Washington’ın insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırılar nedeniyle güç kaybeden El Kaide’nin Suriye’ye yarlaşmeye karar verdiği iddia edildi.

 

New York Times gazetesi, bu amaçla Pakistan’daki en deneyimli militanlarının bir bölümünü Suriye’ye gönderdiğini, örgütün, El Nusra Cephesi’nin kaynaklarını ve insan gücünü de kullanmayı planladığını yazdı.

El Kaide’nin IŞİD’e meydan okuyacağı’ değerlendirmesinde bulunan New York Times’ın haberinde, ‘Suriye merkezli El Kaide sadece Avrupa’ya yakın olmayacak aynı zamanda da Irak, Türkiye, Ürdün ve Lübnan  üzerinden savaşçılarına lojistik destek sağlanmasından da faydalanacak’ ifadelerine yer verildi. Son dönemde hem El Kaide’nin lideri Eymen El Zevahiri hem de Bin Ladin’in oğlu Hamza Bin Ladin, cihatçılara ‘Suriye için birleşme’ çağrısı yapmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X