‘El Kaide’yle savaşmayız’

ABD’nin radikal grupları tasfiye etmek için eğittiği iddia edilen muhalifler, El Kaide’nin Suriye’deki kolu El Nusra Cephesi’yle savaşmayacaklarını duyurdu.

‘El Kaide’yle savaşmayız’

Eğit-Donat programı kapsamının ilk ‘mezunları ‘Suriye’ye geçtikten kısa bir süre sonra El Nusra Cephesi’nin hedefi olmuştu. Önceki gün bir 30. Tümen adına yapılan açıklamada, ‘El Nusra Cephesi’yle savaşmadık ve savaşmayacağız’ denildi. Kilis’ten yola çıkmalarının ikinci haftasında El Nusra Cephesi’nin saldırılarına maruz kalan grubun 54 militanının 5’i ölmüş, 31’i kaçırılmıştı.

 

ABD YÜZ ÜSTÜ BIRAKTI

Bu arada Eğit-Donat programına Suriyeli muhaliflerden eleştiri geldi. Program kapsamında eğitilen muhalif Yüzbaşı Ammar El Wawi, ‘Proje çok yavaş ilerliyor. 15 bin savaşçıdan oluşan bir ulusal ordudan bahsediliyordu. Ama gerçekte altı ayda sadece 60 savaşçı eğitildi’ dedi.

Suriye’deki çatışmalara giren birliklerin ABD tarafından ‘yüz üstü bırakıldığını’ söyleyen el Wawi, ‘ABD bize hava desteği vereceğini açıklamıştı.

Ancak cephede olan bitenler bu sözleri desteklemiyor.Geçen hafta cuma günü Nusra Cephesi ile yaşanan çatışmada hava desteğinin çatışma sonlandıktan sonra geldi’ diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X