El Nino, milyonlarca Afrikalıyı tehdit ediyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), El Nino’nun Afrika’nın doğusunda ve güneyinde milyonlarca kişiyi tehdit ettiği uyarısında bulundu.

El Nino, milyonlarca Afrikalıyı tehdit ediyor

UNICEF’ten yapılan açıklamada şiddetini artıran El Nino nedeniyle bölgede 11 milyon çocuğun açlık ve salgın hastalık riski altında bulunduğu belirtildi.

El Nino’nun Etiyopya’da son 30 yılın en şiddetli kuraklığına neden olduğuna işaret edilen açıklamada, Büyük Okyanus’daki ısınmadan kaynaklanan hava olayının Somali’de de sellere yol açtığı vurgulandı.

Açıklamada, “Şimdiye kadarki en şiddetli hava olayının, gelecek aylarda daha da güç kazanması durumunda Afrika’nın doğusunda ve güneyinde daha fazla sel ve kuraklığa, Pasifik bölgesinde de tayfun ve hortuma yol açması bekleniyor. Sadece Etiyopya’da 8 milyondan fazla kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya” ifadesi kullanıldı.

Güney Afrika’da kuraklık nedeniyle Johannesburg ve diğer kentlerde su kesintilerinin uygulandığı ve bazı bölgelerde hayvanların öldüğü bildirildi.

Zimbabve’de ise gıda yardımına ihtiyaç duyanların sayısının, ocak ayında kurak mevsimin başlamasıyla 1,5 milyona yükselmesi bekleniyor.

UNICEF, EL Nino’nun Malavi’de yol açtığı sellerden 3 milyondan fazla çocuğun etkilendiğini belirtti.

Malavi’de çocukların neredeyse yarısının halihazırda yetersiz beslendiğine dikkati çeken UNICEF, gelecek on yılda artan kuraklık nedeniyle şiddetli akut beslenme bozuklukları görülebileceğinden endişe edildiğini vurguladı.

Kenya’da da hükümet, yaklaşık 2,5 milyon çocuğun El Nino’nun yol açtığı seller, toprak kaymaları ve salgın hastalıklardan etkilenmiş olabileceği tahmininde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X