El Nusra Cephesi ÖSO’ya sldırdı

Suriye’nin İdlip kentinde el Kaide bağlantılı el Nusra cephesi Özgür Suriye Ordusu’na saldırdı. Maarat el Numan kentinde, ÖSO’ya bağlı 13. Tugay’ın, ana karargahlarına ve üyelerinin evlerine baskın düzenlediği öne sürüldü.

El Nusra Cephesi ÖSO’ya sldırdı

El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi’nin ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden doğrudan silah yardımı alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adlı muhalif gruba saldırdığı iddia edildi. 

Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El Nusra’nın İdlib bölgesinde 13. Bölük adlı gruba saldırarak örgütün üssünü ve ABD yapımı tanksavarların da aralarında olduğu cephaneleri ele geçirdiğini iddia etti 

Özgür Suriye Ordusu’nda yer alan 13. Bölük de saldırıyı doğruladı. Nusra Cephesi ise İdlib’e bağlı Maarat en Numan’daki kendi üslerine karşı tarafın saldırdığını iddia etti. 

IŞİD gibi El Nusra Cephesi de ‘Suriye’de çatışmaların sonlandırılması’ anlaşmasına dahil edilmemişti.

BM’DEN RUSYA İTİRAFI

Öte yandan eski BM Suriye Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi, Suriye’de 5 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle Batı’yı ağr bir dille eleştirdi.

Barhimi, ‘Batı Rusya’yı dinleseydi Suriye’deki çatışma 4 yıl önce sona ererdi’ dedi. Brahimi, Batı ülkelerinin 2012’de Rusya’yı dinlemesi gerektiğini belirterek, ‘Rusya, Suriye’deki duruma ilişkin diğer ülkelerden daha gerçekçi yaklaşıma sahipti. Sanırım, hepimizin sıkça Ruslara kulak vermesi gerekiyordu. Onlar, gerçek durumu biliyordu. Eğer tüm ülkeler, Suriye’deki gelişmeler hakkında daha net bilgiye sahip olsaydı çatışma 4 yıl önce çözümlenirdi’ dedi.

TÜM DÜNYA İHANET ETTİ

Suriye’deki trajedide iyilerin olmadığını kaydeden eski diplomat, Suriye vatandaşlarının çıkarlarını öncelik yapmadıkları için Batı ve Müslüman ülkeleri eleştirdi. Brahimi, ‘Sadece Müslüman değil, tüm dünya Suriye’ye ihanet etti. Amerikalılar, Fransızlar, İngilizler ne yaptı?  Kimse Suriyelilere yardım etmedi’ yorumda bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X