El Nusra`dan intikam tehdidi

ABD önderliğindeki uluslararası koalisyonunu Suriye`de hedef aldığı örgütlerden El Nusra Cephesi tehditte bulundu.

El Nusra`dan intikam tehdidi
El Kaide bağlantılı örgüt dünyanın dört bir yanındaki militanlardan Suriye’deki saldırılara katlına ülkeleri hedef almalarını istedi.
 
Suriye’de rejime karşı mücadele veren El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi,ABD’nin hava saldırılarından intikam alacakları tehdidinde bulundu.
 
ABD öncülüğündeki hava saldırılarının ‘El Nusra’ya karşı değil, İslam’a karşı başlatılmış savaş’ olarak niteleyen El Nusra sözcüsü Ebu Firaz El Suri, internet üzerinden yayınlanan bir videoda tehditkar açıklamalarda bulundu.
 
Yayınlanan açıklamada örgüt, bütün dünyadaki cihatçıları hava saldırılarına katılan Batı ve Arap ülkelerini hedef almaya çağırdı. ‘Bu ülkeler, dünyadaki cihat hedeflerini listelerine ekleyerek korkunç eylemler yapıyor’ diyen El Suri, ‘bu savaşın on yıllar boyunca sürebileceğini’ savundu.
 
BOMBA YAĞDI
 
Bu arada ABD liderliğindeki koalisyon, IŞİD’i ilk kez, YPG ile çatıştığı Suriye’nin kuzeyindeki Kürt kenti Kobani’de vurdu.
 
Savaş uçakları Tel Abyad’ı da dün de tekrar bombaladı.ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, örgütün kalesi olan Suriye’nin Rakka kenti civarında IŞİD’e ait bir hava üssü, eğitim kampı ve karargâhı da vuruldu. Yine Suriye’de Haseke’nin güneyinde IŞİD’e ait bir araç ve örgütün askeri karargah olarak kullandığı birçok bina tahrip edildi.
 
Savaş uçakları, Rakka’nın Tel Abyad ilçesinde de IŞİD’in 4 hedefini vurdu. IŞİD’in denetiminde olan eski emniyet binası, plastik fabrikası, bir petrol rafinesi ile ‘Zarkavi askeri eğitim kampı’ bombalanan hedefler arasında.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X