Ela için kök hücre seferberliği

Lösemi hastası 5 yaşındaki Ela Taşkın için Orhangazi’de önceki gün akşam saatlerinde başlatılan kampanyaya vatandaşlardan büyük destek geldi. Kızılay’ın bağış aracı önünde uzun kuyruklar oluştu.

Ela için kök hücre seferberliği

İlk gün 350 kök hücre ve 80 ünite de kan bağışı yapıldı. Kızılay ekiplerinin yürüttüğü kampanyadaki bağış alma işlemi gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Türk Kızılayı Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Uzmanı Ramazan Çiçek, Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında yapılan protokolle Ulusal Kök Hücre Bankası’nın kurulduğunu söyledi. 

Çiçek, ‘Toplanan bütün örnekler Türk Kök Havuzu’nda toplanıyor ve oradan uyarsa buradaki hastamız, uymazsa da diğer bütün hastalarımız için kullanılıyor. Bir eşleşme olduğunda tekrar o kişiyle görüşüp bilgilendirip kök hücre alınacağı konusunda kendisini bilgilendiriyoruz’ dedi.

KAMPANYAYA İLGİ BÜYÜK

Orhangazi’de kampanyaya ilginin büyük olduğuna dikkati çeken Çiçek, ‘Çalışmayı yoğunluktan dolayı üç gün yapacağız. Yoğunluk devam ederse aynı şekilde iki gün daha uzatacağız. Orhangazi halkına teşekkür ediyorum, çünkü ramazanda kan bağışı sayısının en az olduğu, hastaların daha fazla kana ihtiyaç duyduğu bu dönemde sadece şu anda 80 ünite civarında kan aldık. Bu bizim için çok büyük bir sayı, çok artı bir değer. Kan bağışı yapanlar zaten yanında birer tüp kök hücre verdi. Ortalama 350 civarında kök hücre, 80 civarında kan almış olacağız. Bu gerçekten beklentimizin çok üzerinde bir rağbet’ diye konuştu.

Kampanya sırasında çalışmaları takip eden ve destek olan Ela’nın teyzesi Tuğcan Baltacı ise, Ela’ya 1 ay önce lösemi teşhisi konulduğunu hatırlatarak, yaşanan süreçle ilgili bilgi verdi. Ailenin kök hücre taramasının yapıldığını ancak uyumlu bir kök hücre bulunamadığını anlatan Baltacı, verilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kampanyaya sanatçı Halut Levent de destek verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X