Ela için seferberlik!

Orhangazi’de lösemi hastası Ela Taşçı (6) için adeta seferberlik başlatıldı.

Ela için seferberlik!

NEVZAT OKUMUŞ

 

Annesi Tuğçe ve babası Ersin Taşçı’nın başlattığı uygun iliği bulma çabalarına, sosyal medya aracılığı ile kısa sürede binlerce kişi dahil oldu.

Orhangazili vatandaşlar, ulaşabildikleri her sağlık kurumuna talepte bulunarak donör olmak isterken, Kızılay Orhangazi Şubesi Başkanı Müjdat Gürsoy da Kızılay’ı harekete geçirdi. Gürsoy, Orhangazi’ye en yakın zamanda Kızılay’ın bir araç göndereceğini söyledi.

Türk Kızılayı Bursa Kan Bağış Merkezi Hekimi Dr. Orhan Emin Latif, Ela Taşçı’nın ailesi ile Pazartesi günü bir görüşme yapacaklarını belirtti. Latif, “Hastanelerimizde 200 bin numune mevcut. Avrupa’da binde bir donör uyuşurken Türkiye’de bu uyuşma oranı oldukça fazla. Ne kadar çok donör olursa o kadar çok uyuşma imkanı olur’ dedi.

Kızılay’ın önümüzdeki hafta içerisinde geniş kapsamlı bir Kızılay TIR’ını Orhangazi’ye göndereceğini de belirten Latif, “Ramazan olması dolayısıyla akşam saatlerinde alım yapılacak. Burada vatandaşlar hem kan bağışında bulunacak, hem de numune vermek isteyenlerden numune alınacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X