Elazığ afet bölgesi ilan edilsin

Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi için teklif verdiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, ‘Derseniz ki ‘Bu teklifi siz değil, AK Parti olarak biz vereceğiz’ hayhay siz verin, biz teklifimizi geri çekeriz. Sizin teklifinizi destekler, sorunu hallederiz’ çağrısında bulundu.

Elazığ afet bölgesi ilan edilsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merkezi Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin yaşandığı Elazığ’da önceki gün gerçekleştirdiği incelemelerin ardından basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu konuşmasında şu mesajları verdi:

‘Buradan Sayın Erdoğan’a sadece Elazığlılar için değil Elazığlıların acısını paylaşan 82 milyon adına sesleniyorum; hiçbir siyasi şeyim yok. Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi yönünde teklif verdik. Derseniz ki ‘Bu teklifi siz değil, AK Parti olarak biz vereceğiz’ hayhay siz verin, biz teklifimizi geri çekeriz. Sizin teklifinizi destekler, sorunu hallederiz.

YARDIMLARIN DAĞITIMI…

Depremde uğradıkları zararlar var, hasar gören binalar var, vatandaşın uğradığı zararlar var ve bunların bir şekilde telafi edilmesi isteniyor. 50’nin üzerinde tır gönderdi belediyelerimiz, çok sayıda battaniye, soba ne ihtiyaç varsa bir şekilde gönderildi. Birinci arzum şu; bu yardımın mutlaka muhtarlar aracılığıyla yapılması gerekiyor. Çünkü bir mahallede kim fakirdir, kim zengindir, kim zarara uğradı, kimin evi yıkıldı, kim mağdur oldu, en iyi oradaki muhtar bilir. Muhtarların bu süreç içerisinde yardımların dağıtılmasında birinci derece rol almasını isterim. Bu iş bir siyaset konusu değildir, bu bir memleket, vatandaş işidir. Fay hattı üzerinde evi olan her partiden, her yaşam tarzından insanımız vardır. Ölen bizim insanımız.

DEPREM VERGİLERİ…

Hepimiz vergi veriyoruz, 82 milyonumuz da vergi öderiz. Deprem vergisi, özel iletişim vergisi ödüyoruz. Bu vergileri sordum, yine kıyamet koptu, en ağır hakaretlerle karşı karşıya kaldım. Bu vergiyi sadece ben değil sadece siz de ödemiyorsunuz dedim. Vatandaş olan herkes ödüyor bu vergiyi. Vergimi ödüyorsam, devleti yönetenlere de soracağım nereye harcadıklarını? 644 kişi (Van depreminde) hayatını kaybetti. Deniliyor ki 20 milyar dolar para harcadık. Ne zaman? 644 kişi öldükten sonra. Neden 644 kişi ölmeden önce yapmadınız? Kriz yönetimi ayrı, önlem almak ayrıdır. Önlemini, tedbirini alırız, ondan sonrası tamam, Allah’a bağlı. Ama evimizi sağlam yaparız.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X