Elazığ merkezli ‘Paralel Yapı’ operasyonunda flaş gelişme!

Elazığ merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 11’i adliyeye sevk edildi.

Elazığ merkezli ‘Paralel Yapı’ operasyonunda flaş gelişme!

Alınan bilgiye göre, 3 gün önce Elazığ merkezli, Antalya, Bursa, İstanbul, Malatya, Bitlis, Kahramanmaraş, Tunceli ve Hakkari’de gerçekleştirilen operasyonda yakalanan 28 şüpheliden 17’si savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer 11 kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta 11 kişinin ifadesinin alınmasına başlandı.

FETÖ/PDY’ye yönelik 11 Mart Cuma günü, Elazığ merkezli, Antalya, Bursa, İstanbul, Malatya, Bitlis, Kahramanmaraş, Tunceli ve Hakkari’de belirlenen 39 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “resmi belgede sahtecilik”, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” ile “kamu kurum ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla aralarında dershane yöneticileri ve iş adamlarının bulunduğu 39 şüpheliden 28’i gözaltına alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X