Elazığ’ın 40 Yıllık Şorşor Deresi Sorunu Çözülüyor

Elazığ’ın 40 yıllık Şorşor Deresi sorunun çözülmesi için yapılan proje kapsamında kolektör hattı yer teslim protokolü imzalanarak, filen çalışmalar ba…

Elazığ’ın 40 Yıllık Şorşor Deresi Sorunu Çözülüyor

Elazığ’ın 40 yıllık Şorşor Deresi sorunun çözülmesi için yapılan proje kapsamında kolektör hattı yer teslim protokolü imzalanarak, filen çalışmalar başladı. Elazığ’da bazı merkez mahallelerini doğrudan ilgilendiren ve kent genelinde Şorşor Deresi sorunu olarak bilinen atık su probleminin çözülmesi için başlatılan projenin ilk ayağı bugün itibariyle resmen başladı. Elazığ Belediyesi’nde düzenlenen “kolektör hattı yer teslim” töreninde Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Bank Elazığ Bölge Müdürü Ali Teketaş, yüklenici firma yetkilileri katıldı. Uzun süredir Elazığ’ın gündemini meşgul ederek büyük bir problem haline gelen Şorşor Deresi’nin ıslah çalışmalarının bugün itibariyle resmen başladığını belirten İl Bank Bölge Müdürü Ali Teketaş, “Elazığ’ın mevcut yerleşim yerleri ile imara açılmış ancak henüz yapılaşması tamamlanmamış tüm alanların atık sularının atık su tesisine taşıyacak kolektör hattı yapılacaktır. Bu hatlar Şorşor Deresi’nin Diyarbakır yolu ile kesiştiği noktaya kadar derenin kuzey ve güney taraflarından iki ayrı hat şeklinde geliştirilecek. Toplam 38 bin 536 metre uzunluğu olan hat Diyarbakır yolundan itibaren 2 binlik borularla tek hat şeklinde arıtma tesisine kadar devam ettirilecek” dedi. “ŞORŞOR DERESİ İÇİN ÇALIŞMALAR FİLEN BAŞLADI” Elazığ için tarihi bir gün yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, Şorşor Deresi’nin 40-50 yıldır konuşulan bir problemin çözümü için bugün fiili adımların atıldığını söyledi. Seçim çalışmasında Şorşor Deresi sorununu çözeceğini sözünü verdiğini anımsatan Başkan Yanılmaz, “Şorşor Deresi’nden dolayı bölgede yaşayan insanlarımız arazilerini yok paraya satarak kurtulmak istiyordu. Ben hiç kimsenin arazisini satmamasını istedim. Şorşor Deresi sorununun çözülmesiyle birlikte o bölgedeki yerlerin değeri 1 lira ise 50 liraya çıkacak” diye konuştu. Şorşor Deresi’yle ilgili bugün kolektör hattının yer teslimin yaptıklarını aktaran Başkan Yanılmaz, şu ifadelerde bulundu: “Göreve geldiğimiz günden itibaren diğer kamu, kurumları ile birlikte çalışmaya özen gösterdik. Şorşor Deresi projesi kapsamında bugün yapılan bu yer teslim imza töreni de bunun en büyük göstergesidir. Kolektör projenin ihale bedeli 35 milyon 923 bin liradır. İnşallah DSİ Bölge Müdürlüğümüzün de kanallarla ilgili çalışmasını bitirdi en kısa sürede onların da ihaleye çıkmasını umut ediyoruz.” Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile İl Bank Bölge Müdürü Ali Teketaş arasından kolektör hattı yer teslim protokolü imzalandı. Kolektör hattının 500 gün içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X