Elektrik kesintisi Bursa’da da hayatı olumsuz etkiledi

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi sonrası Bursa’da da 10.36’dan itibaren hayat durma noktasına geldi.

Elektrik kesintisi Bursa’da da hayatı olumsuz etkiledi

Metro ve tramvay seferleri iptal olunca devreye ek otobüs seferleri konuldu. Çarşıda, pazarda alışverişler mum ışığı altında yapıldı. 

Alınan bilgiye göre, kesinti sonrası raylarda kalan vatandaşlar tahliye edilerek, Emek-Uludağ Üniversitesi ve Arabayatağı yönünden şehir merkezine ek otobüsler konuldu.

Şehir merkezindeki nostaljik tramvay da kesinti sebebiyle seferlerine ara verdi. Şehir merkezinde jenaratörü olmayan esnaflar mum ve ışıldak yakarak çalışmalarını sürdürdüler.

Hastane ve alışveriş merkezlerinde ise jenaratörler devreye girdi. Baz istasyonlarının bazıları ise aküyle beslendiği için GSM ile iletişimde sıkıntılar yaşandığı kaydediliyor.

Güç kaynağı kullanan işyerleri ise akülerin bitmesiyle işleyemez hale geldi. Bursa’da hastanelerin yoğun bakım servislerinde jenaratör sistemleri devreye girdiği için sıkıntı olmadığı öğrenildi.

Öte yandan şehir merkezinde de trafik sinyalizasyon sisteminde akım olmadığı için bazı noktalarda trafik sıkıntısı yaşandığı gözlenirken, polisler bu noktalarda devreye girerek trafik akımını sağlıyor.

Şehir merkezinde market ve bakkallarda ise mum satışları tavan yaptığı için tedarik konusunda sıkıntı yaşandığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X