Elektrikte esnek fatura dönemi

CLK Uludağ Elektrik’in ‘Esnek Fatura’ uygulaması ile tüketiciler son ödeme tarihlerini kendileri belirleyebilecekler. Bu şekilde geç ödeme kaynaklı gecikme zammı, elektriğin kesilmesi gibi sıkıntılar ortadan kalkacak.

Elektrikte esnek fatura dönemi

Yatırımları ve kampanyaları ile sektöre adını öncü firma olarak yazdıran CLK Uludağ Elektrik, ‘Esnek Fatura’ ile yeni bir uygulamaya daha imza attı.

CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımla yeni projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını belirterek, müşterilerden gelen önerilere çok önem verdiklerini vurguladı.

Fatura son ödeme tarihleri ile ilgili memur, emekli gibi farklı kategorideki tüketicilerden gelen talepleri gündeme aldıklarını kaydeden Aytac, ”Fatura son ödeme tarihleri mevzuata göre sayacın okunduğu güne 10 gün ilave edilerek tespit edildiği için, memur, emekli veya diğer ücretli çalışanların maaş ödeme tarihlerine denk gelmeyebiliyordu. ‘Esnek Fatura’ uygulamamız ile tüm mesken müşterilerimiz fatura son ödeme tarihlerini kendileri belirleyebilecekler ve geç ödeme kaynaklı olarak yansıyan gecikme zammı, elektriğin kesilmesi gibi sıkıntıları yaşamayacaklar” diye konuştu.

LİMİTİ KENDİNE GÖRE AYARLA

Genel Müdür Aytac, ‘Esnek Fatura’ uygulamasıyla müşterilerinin fatura alt limitini de belirleyebileceklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

“Ayarlanabilir fatura alt limiti ile özellikle yazlık ve kışlık evleri olan müşterilerimize müjde vermiş oluyoruz. Çünkü belirli dönemlerde evlerinde bulunmadıklarında buzdolabı, derin dondurucu gibi beyaz eşyaların tüketimi nedeniyle düşük de olsa faturalar oluşuyor. Bunların takip ve ödeme noktasında sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Yeni uygulamayla birlikte müşterilerimizin kendi belirleyecekleri tutara kadar fatura oluşmayacak ve dolayısıyla bu küçük faturalar sebebiyle oluşan sıkıntılar ortadan kalkacak.”

DÜZENLİ ÖDEME YAPANA AYRICALIK

Müşterileri ödeme alışkanlıklarına göre gruplandırdıklarını ve elektrik faturasını düzenli ödeyen mesken müşterilerine ayrıcalık tanınacağını belirten Ali Erman Aytac, ”Faturasını düzenli olarak ödeyen müşterilerimiz, unutma, otomatik ödeme talimatında yaşanan sıkıntı, hesapta para olmama gibi nedenlerle fatura ödemesini geciktirseler dahi elektriği kesilmeyecek ve dolayısıyla bu tüketicilerden kesme bağlama ücreti alınmayacak. Faturasının son ödeme tarihi geçtiğinde bu durum otomatik arama ve SMS ile hatırlatılacak. Müşterilerimiz, fatura ödemelerini düzenli olarak yapmaya devam ettiği müddetçe uygulamadan faydalanmaya devam edeceklar” ifadelerini kullandı.

3 MİLYON ABONE YARARLANACAK

Ali Erman Aytac, yeniliklerden faydalanmak isteyen müşterilerin, www.clkuludag.com.tr internet adresi üzerinde bulunan online.clkuludag.com.tr online işlem merkezi, 444 6 646 telefon numaralı çağrı merkezi ve Müşteri İşlem Merkezleri (MİM) üzerinden başvuruda bulunabileceklerini söyledi.

Uygulama ile ilgili tek gerekliliğin aboneliğin fiili kullanıcının üzerine olması olduğunu anlatan Aytac, ”Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 10 Bölge Yönetmenliği, 70’i aşkın Müşteri İşlem Merkezi, Türkiye’nin diğer şehirlerindeki acenteleri ve faaliyete geçecek Yetkili İşlem Merkezleri (YİM) ile hizmet veren CLK Uludağ Elektrik’in bu uygulamasından yaklaşık 3 milyon kişi faydalanabilecek” dedi.

CLK Uludağ Elektrik, hayata geçirdiği Esnek Fatura uygulaması ile Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’daki müşterileri ile Türkiye genelinde 81 lira üzeri fatura ödeyen serbest tüketici müşterilerin yüzünü güldürecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X