Elektrikte serbest tüketici sayısı 2,5 milyonu aştı

Türkiye’de yıllık 3 bin 600 kilovatsaatin üzerinde elektrik tüketerek kendi elektrik tedarikçisini seçen abone sayısı, eylül ayı itibarıyla 2,5 milyonu geçti.

Elektrikte serbest tüketici sayısı 2,5 milyonu aştı

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) verilerine göre, son iki yıl içinde serbest tüketici sayısında büyük artış gözlendi. Bu dönemde, 1 milyon 327 bin abone daha sisteme dahil oldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) serbest tüketici uygulamasını 2003’te başlattı. Uygulama ilk olarak yıllık 9 milyon kilovatsaat limitiyle hayata geçirildi. EPDK, her yıl ocakta kurul kararıyla bu limiti kademeli olarak aşağı çekti. Bu kapsamda, 2004’te 7,8 milyon kilovatsaat olan tüketim limiti, bu yıl 3 bin 600 kilovatsaate kadar geriledi. Türkiye’de şu an 34 milyonun üzerinde elektrik abonesi bulunuyor. Sistem içinde eylül ayı itibarıyla 2 milyon 503 bin 57 abone serbest tüketici olma hakkını kullanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X