Elektronik atıklar dönüştürülecek

Elektrikli ve elektronik atıkların toplanması için İnegöl Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş firma arasında protokol imzalandı.

Elektronik atıklar dönüştürülecek

İnegöl Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan ELDAY firması arasında elektrikli ve elektronik atıkların toplanması ile ilgili protokol imzalandı. Elektronik atıkların günümüzün en önemli sorunlarından biri olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Teknolojinin hızla ilerlemesi günlük hayatımızı kolaylaştıran elektrikli ve elektronik alet ve cihazların kullanımını arttırmış, ihtiyaca bağlı yeni özellikler yönündeki ürün taleplerinin artışı istenmeyen bir elektronik atık sorununu doğurmuştur” dedi.

İnegöl Belediyesi olarak geri dönüşüm konusunda yapılan kampanyalar ve okullarda verilen eğitimler ile çalışmaları sürdürdüklerini belirten Kansu, “İçerisinde cıva, kurşun, berilyum ve fosfor gibi insan sağlığını tehdit edebilecek kimyasal maddeler bulunduran bu atıkların bilinçsizce doğaya bırakılması, çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilenmektedir. İlçemizdeki elektronik atıklar önümüzdeki 3 yıl boyunca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan ELDAY firması tarafından toplanacaktır” diye konuştu.

TOPLANACAK ATIKLAR

AEEE Yönetmeliği gereğince bertaraf edilmesi gereken atıklarla ilgili bilgi veren Kansu, “Buzdolabı, soğutucu, klima, derin dondurucu, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, led, plazma ve tüplü televizyonlar, bilgisayar monitörleri, telefon, tablet, yazıcı, dizüstü bilgisayar, ses ve görüntü cihazları, floresan lambalar, ışık vermeye yarayan araçlar, fener, küçük ev aletleri, oyuncaklar, video oyunları, jetonla çalışan makineler. Bu elektronik atıkların toplanması sayesinde hem insan sağlığına olan olumsuz etkilerinin önüne geçilecek hem de doğal kaynaklarımız korunacak, enerji tasarrufu sağlanacak, atık miktarı azalacak ve böylece geri dönüşümle geleceğe yatırım yapmış olacağız” dedi.

EKİPLER TOPLAYACAK

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, geri dönüştürülebilecek atık elektronik eşyaların, vatandaşların belediyeye yapacağı müracaatlarla ekipler tarafından alınacağını söyledi. Kansu, “Halkımız bize ALO 153 nolu Hizmet Masası hattından ulaşabilirler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X