Elektronik kelepçede Bursa birinci sırada

Suçluları takipte Türkiye’nin 3 büyük kentini geride bıraktık. Elektronik kelepçenin en çok kullanıldığı illerin başında Bursa geliyor.

Elektronik kelepçede Bursa birinci sırada

HALİL ÖZÇOBAN

Kaçması yada suça karışmasında yüksek risk görülen kişiler artık elektronik kelepçeyle kontrol altında tutuluyor. Herhangi bir suçtan dolayı cezasının bir bölümünü çektikten sonra denetimli serbestlikten yararlanma hakkını kazanarak özgürlüklerine kavuşanlara işledikleri suçun vasıflarına göre kelepçe takılıyor.

120 KİŞİDE VAR

Elektronik izlemede, Bursa büyük şehirlerden İstanbul, Ankara ve İzmir’i bile geride bırakarak ilk sırada yer alıyor. Bursa’da halen 120 kişinin attığı her adım Denetimli Serbestlik Kontrol Merkezi’ndeki görevlilerce 7 gün 24 saat izlenirken, kelepçeli hayata boyun eğenlerden 25’inin kadın 95’inin de erkek olduğu öğrenildi.

BİLEĞE TAKILIYOR

AB ülkeleri ile ABD’de yıllardır kullanılan elektronik kelepçeler, kişinin el yada ayak bileğine takılıyor. İzinsiz çıkartılamayan kelepçe sayesinde, zanlının mağdura yaklaşması durumunda cihaz merkeze sinyal veriyor. Ardından devreye güvenlik güçleri giriyor. Böylelikle yeni bir suçun işlenmesinin önüne geçilmiş oluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X