Eleman açığı kısa süreli eğitimlerle kapanabilir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, satış elemanlığı mesleğinde daha önce 3-4 yıl süren eğitimlerin hem işverene hem çalışana çok uzun geldiğini ifade etti.

Eleman açığı kısa süreli eğitimlerle kapanabilir

Palandöken, yazılı açıklamasında, perakende ve pazarlama sektöründe çalışabilmek için satış elemanlığı ustalık belgesinin zorunlu olduğunu belirtti.

Satış elemanlığı mesleğinde daha önce 3-4 yıl süren eğitimlerin hem işverene hem çalışana çok uzun geldiğine vurgu yapan Palandöken, ”Mesleki Eğitim Kurulu kararı ile bu sorun da çözülmüş oldu. Daha kısa süreli eğitimler ile sektörün yetişmiş eleman açığı kapatılabilir. Her geçen gün değişen ve gelişen pazarlama ve perakende sektörünün ihtiyaç duyduğu yetişmiş eleman açığı ancak sektörü temsil eden meslek odaları tarafından verilecek daha kısa süreli eğitimler ve belgelendirme ile giderilebilir” dedi.

Girişimcilerin mesleki eğitim düzeylerinin iş yerinin büyümesine büyük etkisi olduğuna işaret eden Palandöken, TÜİK verilerine göre yeni iş yeri açan her 100 kişiden 68’inin iş konusu ile ilgili mesleki eğitimi bulunduğunu söyledi.

Eğitim düzeyi arttıkça iş yerinin büyüklüğü ve çalışan sayısının da arttığına dikkat çeken Palandöken, ”Çalışan sayısı 10-19 arasında olan işletmelerde girişim sahiplerinin yüzde 32’si mesleki eğitim almışken, çalışan sayısı binin üzerinde olan iş yerlerinde girişimcilerin eğitim oranı yüzde 76,3’e çıkıyor. Bu da gösteriyor ki kendi faaliyet alanı ile ilgili mesleki eğitim alanlar sektörde daha kalıcı oluyor ve daha çok büyüyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X