Eleman sıkıntısını sığınmacılar çözecek

Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, Türkiye’deki Suriyelilere çalışma izni verilmesine yönelik çalışmalara ilişkin, ”Afyonkarahisar’da başta mermer olmak üzere gıda, yumurta ve tarım sektörlerinde istihdama

Eleman sıkıntısını sığınmacılar çözecek

Bu konuda çıkacak mevzuatı yakından takip ettiklerini dile getiren Şehitoğlu, şöyle devam etti: ”Üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Şu anda Suriyeli kardeşlerimizi işe alamıyoruz çünkü iş güvenliği mevzuatı buna uygun değil, iş kanunu uygun değil. Allah muhafaza bir iş kazası olursa muhatabımız yok. Suriye’de savaş ortamı var. Bu insanlar bir şekilde hayatlarını devam ettirecekler. Hükümetimiz bana göre, fiili durumu kanunlarla örtüşecek hale getirmeye çalışıyor. Sosyal devlet anlayışı da bunu gerektirir. ‘Ne oldum değil ne olacağım’ demek lazım. Bu insanları hakkaniyet çerçevesinde istihdam etmekte fayda görüyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X