Elif Doğan Türkmen Esnaf Ziyaretinde

CHP Milletvekili Adayı Avukat Elif Doğan Türkmen iktidara geldiklerinde çalışanların insanca yaşayacakları bir maaşa kavuşacağını ve asgari ücretin bi…

Elif Doğan Türkmen Esnaf Ziyaretinde

CHP Milletvekili Adayı Avukat Elif Doğan Türkmen iktidara geldiklerinde çalışanların insanca yaşayacakları bir maaşa kavuşacağını ve asgari ücretin bin 500 lira olacağını tekrarladı. CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, merkez Seyhan ilçesi Baraj Yolu’ndaki esnafı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Türkmen, çalışan ücretleri ile ilgili düzenlemeler konusunda da bilgiler verdi. Türkmen, “CHP seçim beyannamesinde asgari ücretin bin 500 lira olacağını açıklayınca iktidarın ezberi bozuldu. Yaşadıkları panik yalanlarla süsledikleri açıklamalarına da yansıdı” dedi. Sıkıntıda olduğunu söyleyen işyeri sahipleri ve çalışanlara CHP’nin projelerini anlatan Türkmen, “Asgari ücret bugünkü Türkiye koşullarında açlık sınırının altında. Bu durum, halktan yana, halkçı bir politikanın ürünü değildir ve kabul edilemez. İktidardaki bir parti 13 yıl boyunca insanların karnını sadece makarna ve bulgurla doyurarak marifet yaptığını sanıyor. Bu ülkede açlık sınırının altında 17 milyon insan yaşıyor. Onlara iş sahaları açmak yerine, onlara insanca yaşayacakları işsizlik maaşı vermek yerine sadece makarna ve bulgur vermek nasıl bir siyaset anlayışının ürünüdür? Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, dar gelirliye çalışana ve üretene yönelik müjdeleri verince AKP iktidarının ezberi bozuldu, çok büyük bir panik yaşadılar. Çünkü CHP’nin seçim beyannamesinde vadettiği her şey bu ülkenin kaynakları ile vatandaşına verebileceği hizmetler. Sıkılmadan asgari ücretin bin 500 lira olarak uygulanamayacağını açıklıyorlar. Eğer sen bu ülkede işverenin üzerindeki vergi yükünü hafifletirsen, sabahın köründe maliyecileri esnafın kapısına dikip ödediği vergiden fazlasını almak için ekstra yükler çıkartmazsan, onlar çalışanına rahat rahat bin 500 lira asgari ücret ödeyebilir. Bu ülkenin kaynaklarını kaçak saraylara, özel jetlere ve uçaklara, makam araçlarına, lükse ve şatafata harcamazsan CHP’nin seçim beyannamesinde vadettiği her şeyi vatandaşa verebilirsin. Biz CHP olarak 7 Haziran’da iktidara geldiğimizde, asgari ücreti bin 500 lira yapacağız. Bunun sözünü verdik ve dönüşü yok. Çünkü bu ülkede çalışan bir insanın aç kalmaması için asgari bin 500 lira ücret alması gerekiyor” diye konuştu. Hastaneler kavşağından İller Bankası kavşağına kadar esnaf ziyaretlerini sürdüren CHP’li Türkmen, halkın farklı bir çok kesiminin mağdur edildiğini, AK Parti’nin sadece kendi yandaşlarını zenginleştirip, halkı yoksul bıraktığını bu düzenin 7 Haziran’dan sonra CHP iktidarı ile değişeceğini vurguladı. Esnafla dertleşen Türkmen, ziyaretlerinin ardından şu açıklamayı yaptı: “CHP, halkçılığı benimseyen, halkın refahı için siyaset yapan bir parti. Bugün AK Parti’nin karşısında iktidar olma yolunda ilerleyen tek parti de CHP. Bu yüzden sağ-sol demeden farklı ideolojileri benimsemiş tüm yurttaşlarımızı partimizi desteklemeye çağırıyorum. Bu ülkenin kaynaklarını barış içerisinde adil bir şekilde halkımıza paylaştırmak için biz hazırız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X