Elindeki Türk bayrağı ile darbecilere tek başına direndi

Ankara’da 15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu askerlerin karşısına bayrağı ile tek başına dikilen kişinin yeni görüntüleri ortaya çıktı. MOBESE kamerasınca çekilen ve yeni yayınlanan görüntüde vatandaşın elindeki Türk bayrağı ile darbecilere tek başına direndiğ

Elindeki Türk bayrağı ile darbecilere tek başına direndi

15 Temmuz gecesi elindeki Türk bayrağı ile darbecilere tek başına direnen ve kısa süreli de olsa onları engellemeyi başaran kişiye ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

 

MOBESE sistemince değişik bir açıdan kaydedilen daha net görüntülerde, darbe girişimin ilk saatlerinde Çankaya Caddesi ile Atatürk Bulvarının kesiştiği kavşakta ilerleyen ve üzerinde tam teçhizatlı darbeci askerlerin bulunduğu 5 adet ZPT’yi gören ve elinde Türk bayrağı olan bir kişi, bir anda elindeki bayrağı sallayarak tek başına ZPT’lerin önüne dikiliyor.

 

Bir an için şaşıran ve ne yapacaklarını bilemeyen darbeciler, zırhlı aracı vatandaşın üzerine sürerek korkutmaya çalışsalar da sonuç alamıyorlar. Zırhlı aracın paletleri önüne yatan vatandaş, darbecileri durdurmayı başarıyor. Zıhlı aracın önüne sürekli atlayarak manevra yapmasını engelleyen vatandaş, kısa süreli de olsa darbecilerin geçişlerini engellemeyi başarıyor.

 

Kararlı vatandaşla bu şekilde baş edemeyeceklerini anlayan darbeci askerlerden biri, araçtan inerek önce vatandaşı çekilmesi yönünde ikna etmeye çalışıyor. İkna edemeyeceğini anlayan darbeci asker, bu defa zor kullanarak bu kişiyi ZPT’nin önünden uzaklaştırıyor.

 

Darbeciler tarafından tartaklanarak yoldan uzaklaştırılan kişinin akibetinin ne olduğu bilinmezken darbecilere ait zırhlı araç konvoyu ilerlemesini sürdürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X