Ellerinde fotoğraflar kaybolan kardeşlerini arıyor

Makedonya Üsküp’ten aktarma yaparak ABD’ye gitmek için İstanbul’a gelen Marjaanco Jovanoski’nden 6 gündür haber alınamıyor. Kız kardeşleri, Atatürk Havalimanı’nda ellerinde fotoğraflarla aradıkları erkek kardeşleri Jovanoski’den mutlu bir haber almayı bek

Ellerinde fotoğraflar kaybolan kardeşlerini arıyor

Marjaanco Jovanoski, New York’ta yaşayan kız kardeşi Katerina Jovanoski’nin yanına gitmek için 19 Ekim tarihinde Üsküp’ten uçağa binerek İstanbul’a geldi.

45 yaşındaki Jovanoski, giriş yaptığı Atatürk Havalimanı Geliş Terminali’ndeki pasaport işlemlerinin ardından aktarma yapacağı New York uçağının uçuş saatini beklerken ortadan kayboldu.

KAMERA KAYITLARINI İNCELEDİ

New York’ta kardeşinin gelmesini bekleyen Katerine Jovanoski, kardeşinden haber alamayınca Makedanya’daki kız kardeşine haber vererek İstanbul’a geldi.

İş yerinden izin alarak İstanbul’a gelen ve kardeşini bulana kadar İstanbul’da olacağını söyleyen Katerina ve Lila adlı iki kız kardeş, ellerinde kardeşlerinin fotoğraflarıyla geliş ve gidiş terminalini gezdi.

Bir sonuç alamayan kardeşler, daha sonra Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne giderek kamera kayıtlarını inceleme talebinde bulundu.

METROYA BİNDİRİLEREK HAVALİMANINDAN AYRILDI

İki kız kardeşin polisle birlikte baktıkları kamera kayıtlarında, kaybolan kardeşleri Marjaanco Jovanoski’nin güvenlik görevlileri ile konuştuğu görüntülere rastladı. Görüntülerde, İngilizce bilmediği için derdini anlatamadığı anlaşılan Jovanoski’nin, güvenlik görevlileri tarafından metro katına gönderildiği, oradan metroya binerek havalimanından ayrıldığı görüldü.

ELİNDE EVRAKLARI YOKMUŞ, DERDİNİ ANLATAMADI

Kardeşi için New York’tan İstanbul’a gelen Katerina Jovanoski, “Cumartesi günü bu olay yüzünden İstanbul’ a geldim. Emniyete gidip görüntüleri izledim. Kardeşim İstanbul’a geldikten sonra güvenlik mi polis memuru belli değil, itip metroya kadar götürmüşler. Elinde bir şey yokmuş. Ona gerekli olan evraklar elindeymiş. O esnada elinde yokmuş.  Kardeşimin herhangi bir sağlık sorunu yok. Benimle yaşaması için ABD’ye davet etmiştim. Bana  pek yardımcı olunmadı. Makedonya’da konsolosluğa gittim. Makedonya’da tatil olduğu için konsolosluk kapalıydı. Kardeşimi kameralardan takip etmem gerekiyor. Kamera görüntülerini ve metroya nasıl gittiğini bilmek istiyorum. Tam olarak kimse yardımcı olmuyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X