Elmasbahçeler Ortaokulu yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi’nin hayırsever işadamı Erdoğan Şeremet ve Şeremet ailesinin katkılarıyla yenileme çalışmalarını sürdürdüğü Salih Şeremet Elmasbahçeler Ortaokulu’nun 2017 – 2018 döneminde eğitime açılması hedefleniyor.

Elmasbahçeler Ortaokulu yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezindeki eski okulların yenilenmesine yönelik başlattığı çalışmalar sürüyor. 

Zafer Okulları’nın modern bir eğitim kompleksi olarak eğitime açılmasının ardından Merkez İmam Hatip Lisesi ile Elmasbahçeler Ortaokulu’ndaki kaba inşaatlar tamamlanma aşamasına geldi. Gökdere Bulvarına cepheli Elmasbahçeler Ortaokulu, işadamı Erdoğan Şeremet ve Şeremet ailesinin katkılarıyla adeta bir kolej havasında yenilenirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, işadamı Erdoğan Şeremet ile birlikte okul inşaatında incelemelerde bulundu.

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

Eğitim sorununu çözmek, Milli Eğitim’e destek vermek ve gençlerin en iyi eğitimi almalarını sağlamak için çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, bugüne kadar 500’ün üzerindeki okulun eksiklerinin giderilmesine destek verdiklerini kaydetti.

Eksiklerin giderilmesinin yanında kent merkezindeki eski okulların yenilenmesi konusunda da önemli bir mesafe kat ettiklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Büyükşehir olarak genellikle arazi temini ve kamulaştırma çalışmalarını yapıyoruz. Bizim en büyük gücümüz hayırsever vatandaşlarımız. Elmasbahçeler okulu da şehrin merkezinde marka okullardan biriydi. Ekonomik, siyasal ve kültürel anlamda Bursa’ya katkı sağlayan birçok isim bu okuldan yetişti. Buranın yenilenmesi için de çalıştık. 9 binayı kamulaştırıp, yıkarak okul alanını elde etti. 

Okulun 12 derslikten 32 dersliğe çıkmasıyla ilgili konuşu da hayırsever işadamımız Erdoğan Şeremet kardeşleriyle birlikte severek üstlendiler. Her türlü donanım, spor salonu, toplantı salonu, kütüphane, laboratuvarı olan güzel bir okul olacak. Adeta bir kolej şeklinde olacak. Önümüzdeki döneme yetiştirmeye çalışıyoruz. Katkıları nedeniyle hayırsever işadamı Erdoğan Şeremet ve Şeremet ailesine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Hayırsever işadamı Erdoğan Şeremet de ailesinin 1951 yılında bu mahalleye gelmesiyle birlikte kendisinin ve kardeşlerinin de bu okulda okuduğunu belirterek, “Mezun olduğumuz okula hizmet vermek bizim için ayrı bir onur oldu” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X