Emeklerimizin karşılığı istiyoruz

Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, hak ettikleri itibar ve emeklerinin karşılığının verilmesini istediklerini söyledi.

Emeklerimizin karşılığı istiyoruz

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Sönmez, dün Olay Medya’yı ziyaret etti.


Buradaki konuşmasında Maliye Bakanlığı’nın meslek ve meslek örgütü üzerindeki ağır vesayet uygulamalarına son verilmesini isteyen Sönmez, ”Bir çok kuruma büyük emekler sonucunda mamul bilgi üretmekte olan meslek camiamıza hak ettiği itibar ve emeklerinin karşılığı verilmelidir. Mesleğin ve mesleğe dair özel uzmanlık alanlarının uluslararası denetim ile danışmanlık şirketlerinin tekeline geçmemesi için yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Ücret tarifesinin yayınlanması meslek örgütümüze bırakılmalıdır. Kendiliğinden düzeltilen hiçbir beyanname ve bildirim için özel usulsüzlük cezası kesilmemelidir” dedi.

BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ

Darbe girişimiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Sönmez, yaşanan antidemokratik girişimi ortaya çıkaran nedenlerin çok iyi irdelenmesi gerektiğini kaydetti. Sönmez, ”Bir daha benzeri bir girişimin yaşanmaması için demokratik kitle örgütlerine ve demokrasiye bakış açısının değiştirilmesi, farklı düşüncelerin de özgürce dile getirilebildiği ileri bir demokrasi kültürünün ülkemizde egemen kılınması gerekmektedir” diye konuştu. Ahmet Hikmet Sönmez, demokrasiyi sekteye uğratacak her türlü girişimin her zaman karşısında olduklarının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X